OPPORTUNITIES

Aveţi proiecte? Avem investitori!

zt67628746

Firmele de investiţii din Emiratele Arabe Unite şi-au extins operaţiunile în ultimii ani în Europa şi Asia, conştiente că resursele lor naturale nu le vor asigura, pe termen lung, prosperitatea de care se bucură acum.
România ar putea atrage o bună parte din fondurile de investiţii ale Golfului Arab, având forţă de muncă considerabil mai ieftină decât în Europa de Vest şi înalt calificată, iar distanţa dintre Emiratele Arabe şi România este una convenabilă. O treime din capitalul arab exportat provine din Emiratele Arabe Unite. Firmele de profil de aici au investit, în ultimii 30 de ani, nu mai puţin de 55 de miliarde de dolari în alte ţări, conform datelor provenind de la firma de avocatură Al Tamimi & Co. Agricultura este ramura economică prioritară şi strategică a Emiratelor Arabe, pentru că sunt nevoiţi să importe 85% din necesarul de produsele alimentare, iar partenerii lor tradiţionali în schimburile economice de produse alimentare, ţările din Orientul Mijlociu, au crescut preţurile în condiţiile unui climat de insecuritate.
Resurse financiare din EAU şi din alte ţări cu capital disponibil din Golf, mai exact din GCC (Gulf Cooperation Council) ar putea fi atrase aici mai simplu decât fondurile europene şi s-ar putea concretiza mai rapid decât promisiunile de pe “axa China”, dacă înţelegem că într-adevăr, nu este profitabil să-ţi pui toate ouăle într-un singur coş.
Investitorii din Emiratele Arabe – şi asta înseamnă, înainte de toate, firme specializate în investiţii, dar şi investitori privaţi – se întâlnesc, pe 24, 25 şi 26 februarie 2015 la hotelul de 5 stele Habtoor Grand Resort & Spa, în Dubai, cu delegaţiile de români care sunt în căutare de investitori. Temele de interes ale arabilor sunt agricultura (inclusiv agricultura bio), turismul, domeniul IT şi serviciile medicale.
Companii publice sau private, oricine are un proiect concret şi coerent care ar putea stârni interesul investitorilor arabi, pot participa la evenimentul din Dubai, “Investment Opportunities in Romania” (mai multe date – pe site-ul organizatorului). Primele două zile sunt dedicate audierii proiectelor româneşti, iar a treia zi va fi rezervată întâlnirilor private. În plus, finalul de februarie în Dubai permite relaxarea la piscina şi la plajă, temperatura medie fiind de 20 de grade Celsius.

Pe Violeta Khalil o găsiţi aici.

S-ar putea sa iti placa si

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata Campurile obligatorii sunt marcate cu *

Aceste taguri si atribute HTML sunt permise in comentarii: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>