OPPORTUNITIES

Aveţi proiecte? Avem investitori!

zt67628746

Firmele de investiţii din Emiratele Arabe Unite şi-au extins operaţiunile în ultimii ani în Europa şi Asia, conştiente că resursele lor naturale nu le vor asigura, pe termen lung, prosperitatea de care se bucură acum.
România ar putea atrage o bună parte din fondurile de investiţii ale Golfului Arab, având forţă de muncă considerabil mai ieftină decât în Europa de Vest şi înalt calificată, iar distanţa dintre Emiratele Arabe şi România este una convenabilă. O treime din capitalul arab exportat provine din Emiratele Arabe Unite. Firmele de profil de aici au investit, în ultimii 30 de ani, nu mai puţin de 55 de miliarde de dolari în alte ţări, conform datelor provenind de la firma de avocatură Al Tamimi & Co. Agricultura este ramura economică prioritară şi strategică a Emiratelor Arabe, pentru că sunt nevoiţi să importe 85% din necesarul de produsele alimentare, iar partenerii lor tradiţionali în schimburile economice de produse alimentare, ţările din Orientul Mijlociu, au crescut preţurile în condiţiile unui climat de insecuritate.
Resurse financiare din EAU şi din alte ţări cu capital disponibil din Golf, mai exact din GCC (Gulf Cooperation Council) ar putea fi atrase aici mai simplu decât fondurile europene şi s-ar putea concretiza mai rapid decât promisiunile de pe “axa China”, dacă înţelegem că într-adevăr, nu este profitabil să-ţi pui toate ouăle într-un singur coş.
Investitorii din Emiratele Arabe – şi asta înseamnă, înainte de toate, firme specializate în investiţii, dar şi investitori privaţi – se întâlnesc, pe 24, 25 şi 26 februarie 2015 la hotelul de 5 stele Habtoor Grand Resort & Spa, în Dubai, cu delegaţiile de români care sunt în căutare de investitori. Temele de interes ale arabilor sunt agricultura (inclusiv agricultura bio), turismul, domeniul IT şi serviciile medicale.
Companii publice sau private, oricine are un proiect concret şi coerent care ar putea stârni interesul investitorilor arabi, pot participa la evenimentul din Dubai, “Investment Opportunities in Romania” (mai multe date – pe site-ul organizatorului). Primele două zile sunt dedicate audierii proiectelor româneşti, iar a treia zi va fi rezervată întâlnirilor private. În plus, finalul de februarie în Dubai permite relaxarea la piscina şi la plajă, temperatura medie fiind de 20 de grade Celsius.

Pe Violeta Khalil o găsiţi aici.

Citeste tot articolul...

BUSINESS, OPPORTUNITIES

Workshop gratuit pentru antreprenori

Workshop

Un workshop de antreprenoriat în stil Harvard nu este un lucru de care dai pe toate drumurile, însă dacă îţi vom spune că, în curând, te vei putea înscrie gratuit la un astfel de atelier de lucru, ştiu că deja ţi-am captat atenţia. EMPRETEC este un program internaţional desfăşurat sub egida Conferinţei Naţiunilor Unite pentru Comerţ şi Dezvoltare, fiind iniţiat în 1988 pentru a veni în sprijinul antreprenorilor din economiile în curs de dezvoltare sau în tranziţie. Este operaţional în 32 de ţări, în România fiind organizat din 2006. Produsul de bază oferit participanţilor este atelierul de lucru pentru dezvoltarea competenţelor personale antreprenoriale propus de Universitatea Harvard împreună cu Management Systems International şi McBeer & Co şi se va desfăşura pe parcursul a nouă zile calendaristice. Atelierul de lucru EMPRETEC va avea loc în cadrul a opt Oficii teritoriale ale întreprinderilor mici şi mijlocii şi ale cooperaţiei (OTIMMC) cu sediul în Braşov, Cluj-Napoca, Constanţa, Craiova, Iaşi, Ploieşti, Târgu Mureş, Timişoara. La fiecare workshop vor participa cel mult 30 de cursanţi, urmărindu-se îmbunătăţirea competenţelor manageriale şi familiarizarea cu metodele moderne de afaceri, încurajându-se schimbul de experienţă şi dezvoltarea relaţiilor pe plan local, dar şi internaţional. Datele despre înscrieri vor fi făcute publice în scurt timp pe www.aippimm.ro.

Citeste tot articolul...

BUSINESS, OPPORTUNITIES

Eficienţa energetică la raport

penny-electric-energy-savings

Strategia energetică a ţării noastre va fi tema Forumului Român de Eficienţă Energetică ce se va desfăşura joi, 9 octombrie, la Hotelul Intercontinental din Bucureşti. Vor fi discutate oportunităţile şi provocările implementării de programe în acest sector generate de adoptarea Legii numărul 121/2014 care transpune în legislaţia românească Directiva UE/27/2012 a Parlamentului European. Potrivit acesteia, România trebuie să-şi actualizeze Planul Naţional de Acţiune în Domeniul Eficienţei Energetice şi să se alinieze la strategia comunitară de eficientizare energetică. Noutăţile vor fi prezentate de către reprezentanţii Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei, Departamentului pentru Energie şi Comisiei pentru Industrii şi Servicii din Camera Deputaţilor. Tematica formului va viza trei axe – sectorul industrial, cogenerarea şi clădirile, oferind soluţii şi prezentând oportunităţi atât tehnice, cât şi de finanţare pentru creşterea eficienţei energetice. De asemenea, dezbaterile vor urmări noile direcţii în piaţa de energie şi în dezvoltarea serviciilor energetice, conferinţa coordonată de ARPEE în parteneriat cu GOVNET Conferences oferind o platformă interactivă de discuţii între companiile din sectorul privat şi delegaţi ai Guvernului şi ai organismelor de reglementare în domeniu.

Citeste tot articolul...

BUSINESS, OPPORTUNITIES

Totul despre testarea de software

mid-range_Laptops_buying_advice_496x331

Pe 25 şi 26 septembrie la Bucureşti, la Hotel Crowne Plaza, se va desfăşura cea de-a treia ediţie a Conferinţei de Testare de Software din Europa de Est (SEETEST), la care vor fi prezenţi unii dintre cei mai mari experţi în domeniu.

Tutoriale organizate în sesiuni paralele, networking şi prezentări – iată oferta prin care organizatorii conferinţei, South East European Testing Board, ANIS şi Quality House, vor să atragă publicul avizat din România. Participanţii vor învăţa despre testarea în medii de risc, modelul TMMi, abilităţile soft pentru manageri, testarea de aplicaţii mobile, principiile practice ale încărcării şi performanţei sau principiile fundamentale ale testării agile, managementul testării, metodologiile aferente şi automatizarea testării.
Tematica sună deja promiţător pentru cei care au o idee despre domeniu şi vor să se perfecţioneze, însă ce face cu adevărat diferenţa este prestigiul şi experienţa celor care vor susţine prezentările: Mitko Mitev (Conference Chair South East European Testing Board), Erik van Veenendaal (Improve Quality Services BV, Bonaire), Geoff Thompson (Experimentus, Regatul Unit), Graham Bath (T-Systems, Germania), Vipul Kocher (Pure Testing, India) şi Yaron Tsubery (Enghouse, Israel). O menţiune specială vom face pentru Rex Black (preşedinte RBCS cu peste 30 de ani de experienţă în industria de software şi inginerie a sistemelor) care va vorbi despre profesia de tester în 2015 şi în anii care vor urma. Biletele costă între 150 şi 350 de euro, în funcţie de facilităţile pe care le asigură şi tipul de acces şi pot fi procurate online pe seetest.org.

Citeste tot articolul...

BUSINESS, OPPORTUNITIES

Soluţii practice pentru relansarea IMM-urilor

148499_first

Nu-i tocmai uşor să porneşti şi să administrezi o afacere în România, tocmai de aceea, de fiecare dată când micilor întreprinzători li se oferă posibilitatea unor traininguri, este bine ca aceştia să profite de aceste oportunităţi.

Azi se desfăşoară conferinţa “Relansarea IMM-urilor: modalităţi şi acţiuni concrete” la Hotel Pullman – World Trade Center, în Bucureşti, un eveniment în cadrul căruia organizatorii ne promit nu doar sfaturi, ci şi soluţii pentru situaţiile dificile întâmpinate pe piaţă. Relansarea IMM-urilor depinde în mare măsură de finanţare şi capacitatea de a face faţă noilor realităţi economice. Accesul la creditare este în continuare scăzut, situându-se cu mult sub media Uniunii Europene.
În cadrul acestei conferinţe vom primi răspunsuri la o problematică foarte complexă care atinge următoarele teme: cum şi de unde obţinem finanţare pentru dezvoltarea şi creşterea afacerii, cum susţinem investiţiile pe care le am de făcut, cum ne protejăm afacerea şi ne asigurăm că încasăm banii la timp sau cum luăm decizii profitabile pe baza informaţiilor economice. Iar aceste răspunsuri vin de la o serie de vorbitori cu multă experienţă în domeniu: Karim Kheirat (Associate Director KPMG România, Credit Risk Analytics & Credit PAD Manager), Claudiu Stănescu (Consilier al Preşedintelui Fondului Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri), Bogdan Roşu (Managing Director IFN Next Capital SA şi Preşedinte al Asociaţiei Române de Factoring), Manuela Voicilă (Director Executiv BNI Bucureşti), Lucian Arghire (Asociat, Senior Trainer Brightway) şi Dragoş Cabat (Managing Partner RisCo). Acesta din urmă, de altfel şi organizator al evenimentului, a declarat: “Dorim prin acest tip de evenimente să transformăm noţiunea teoretică de «IMM – coloana vertebrală a economiei» într-o realitate din punct de vedere practic. Este rolul iniţiativei private să ofere soluţiile pentru a face din firmele mici adevăratul motor al economiei.”

Citeste tot articolul...

BUSINESS, OPPORTUNITIES

Moon Ribas, Femeia-cyborg, la Bucureşti

ribas

Pe 8 şi 9 octombrie la Romexpo, Bucureşti, are loc cel mai important eveniment „business to business” dedicat soluţiilor digitale, mobile şi software: Internet & Mobile World (IMWorld 2014). Invitată de onoare va fi Moon Ribas, supranumită Femeia-cyborg, cofondatoarea Fundaţiei internaţionale Cyborg.

“Anul acesta, Internet & Mobile World a fost construit în jurul conceptului de «Digital Transformer», fiind destinat acelor profesioniști care au înțeles că viitorul este digital și că fiecare dintre noi are un rol crucial în transformarea digitală a companiilor noastre,” spune Cristian Hossu, organizatorul evenimentului. “Orice încercare de a rămâne ancorat în vechiul mod de a face lucrurile nu este decât o cale sigură spre eșec,”a mai precizat el, adăugând că, în acest moment, conceptele-cheie sunt “adaptare”, “transformare”, “inovare”.

Participanţii la IMWorld 2014 vor avea ocazia sa o cunoască pe Moon Ribas, Femeia-cyborg, celebră pentru faptul că şi-a implantat un senzor care vibrează la fiecare cutremur, indiferent de locul în care acesta se produce. Ea îşi va prezenta propria viziune asupra viitorului în care tehnologia va fi, de fapt, parte din fiecare dintre noi. La IMWorld 2014 vă veţi mai putea întâlni cu jucători importanţi de pe piaţa internaţională de online, între care reprezentanţi ai Twitter şi Shazam.

Citeste tot articolul...