IDEAS

Double Blue Monday şi Noua Europă

20140705_blp511

Că Europa se confruntă cu o scădere dramatică a populaţiei băştinaşe, ştiţi deja. Că imigranţii au ajuns la cifre greu de calculat, ştiţi şi asta. Că imigranţii non europeni au o rată de creştere cu mult, mult superioară polpulaţiei băştinaşe, nici nu era greu de bănuit. N-am să vă plictisesc cu lucruri ştiute, eu propun doar un exerciţiu de imaginaţie : cum va arăta o zi în Europa peste, să zicem, 40 de ani?

Citeste tot articolul...

IDEAS

Cine se teme de arte

kids-face-painting

Școala ne pregătește pentru problemele și temele care se găsesc în manuale, de aceea, mai târziu, când ieșim de pe băncile ei și avem responsabilități în viața reală, suntem luați pe nepregătite și atât de derutați. Întotdeauna știm însă mai multe decât putem exprima prin cuvinte sau prin cifre, de aceea ele nu dau întreaga măsură a cunoașterii noastre. Problemele pe care le întâmpinăm în viață seamănă adesea cu cele întâlnite în arte: de cele mai multe ori sunt subtile, au o doză de ambiguitate care ne pune în dilemă și, rareori au o singură soluție corectă.

Citeste tot articolul...

IDEAS

Liliana Angheluţă: “Votul din diaspora a fost doar începutul…”

Liliana 98347

O româncă plecată în 2006 la muncă în Italia, Liliana Angheluţă, a publicat un volum de memorii despre experienţa ei acolo: “Cireşe amare” (Editura Humanitas). Este o carte care povesteşte acea parte a vieţii emigrantului român despre care nimeni nu vorbeşte, nici măcar cei care îndură dorul, dezrădăcinarea, umilinţele de tot felul şi abuzurile. Liliana şi-a luat inima în dinţi şi a scris acest volum în rarele pauze pe care munca grea şi nesfârşită câteodată i le lasă. Eu am fost impresionat de relatarea ei şi bănuiesc că, la fel ca mine, ca familia Lilianei şi ca mulţi alţi români, şi tu ai sau ai avut rude sau prieteni care au ales la un moment dat drumul străinătăţii. Am provocat-o pe Liliana la un dialog despre România şi diaspora, despre lucrurile care separă destine şi despre cele care ne aduc împreună.

Citeste tot articolul...

IDEAS

Hugh Grant și gândirea „pozitivă”

8905274

Găseşti mai multe texte de Daniela Oancea pe CariereOnline.ro.

 

Am prieteni care încearcă să mă convingă că universul îmi poate așeza tot ce-mi doresc la picioare, dacă îmi dau voie să cred acest lucru. Eu nu reușesc. Mă zbat între a evita să mă mai întâlnesc cu ei sau a schimba ceva în felul meu critic de a gândi. Norocul meu că nu există dovezi științifice – în afară de testimonialele celor care cred în „legea atracției”‒ că e suficient să gândești pozitiv, ca să ai succes în toate ariile vieții tale. 

Citeste tot articolul...

IDEAS

România, haitoşa mea

targ

N-am ştiut vreodată ce-i aia patriotism. Nici acum nu mi-e foarte clar, deşi definiţia din dicţionar e limpede. Mă gândesc la asta ca la o legare sufletească de glie. Dar fără nod. Înainte de orice altceva, îmi aflu ţara în limba română. Şi după toate cele care vin şi trec, tot acolo.

Am ştiut de copil că sunt un fel de puzzle de naţii. Sunt făcută din pătrimi. Niciuna românească. M-am născut în România, la ţară, la bunici, şi-acolo am crescut până la şapte ani. Leg descinderea în oraş de părinţi şi de şcoală. M-am obişnuit greu cu el, în ani mulţi.

Citeste tot articolul...

BUSINESS, IDEAS, LEADERS, PEOPLE

Lupul de pe Wall Street te învaţă să faci business

lupul-wall-street

… da, faimosul Jordan Belfort, ex-brokerul condamnat pentru înşelăciune, azi autor de succes, personaj de film şi orator motivaţional, va veni în România pe 18 noiembrie ca să-i şcolească pe cei care vor să înveţe un alt tip de a face afaceri.

Ai văzut filmul regizat de Scorsese în care Belfort este interpretat de Leonardo DeCaprio şi poate că ţi-a plăcut, oricum indiferent nu te-a lăsat. Şi poate că ai citit şi cele două cărţi ale lui (cea de a doua venită ca o continuare firească după succesul incredibil de care s-a bucurat volumul “The Wolf of the Wall Street”), deşi ele, inexplicabil, nu sunt încă disponibile în limba română. Ştii că personajul este departe de a fi un broker clasic şi poate că tocmai acest lucru face ca evenimentul organizat la Bucureşti să fie mai tentant.
Belfort promite că te va învăţa celebrul sistem Straight Line Persuasion, adică cum poți convinge pe oricine – fără a încălca etica – să facă orice, plus cum să-ți mărești veniturile, vânzările, rata de închidere și încrederea. Iată câteva dintre temele asupra cărora vorbitorul va insista: arta de a încheia orice afacere cu calm, fără cea mai mică urmă de presiune, cum să contracarezi imediat obiecțiile și credințele limitatoare ale cumpărătorului (cum să-i transformi pe sceptici în cumpărători), cele patru elemente cheie pentru a crea prezentări etice care să ducă, efectiv, la încheierea afacerii, formula în zece pași pentru construirea unui flux de recomandări și obținerea clienților pe viață şi aşa mai departe. “Singurul lucru care stă între tine și obiectivul tău este povestea de doi bani pe care ți-o tot repeți continuu în minte cum că tu nu poți reuși,” ne asigură Jordan Belfort.
O groază de promisiuni am spune noi pentru o singură zi în compania lui Belfort, zi care vă va costa între 375 şi 440 de euro. Evenimentul este organizat de Extreme Training şi Capital.

Citeste tot articolul...

IDEAS, PEOPLE

Porţelanuri care spun poveşti

ana-wagner-c_16_5_7_25

ana-wagner-c_16_5_7_25 Nu te poţi lăuda că eşti iubitor de frumos dacă nu ai trecut până acum pragul galeriei Wagner – Arte Frumoase şi Poveşti, aflată pe strada Dr. Staicovici, la numărul 19, în Cotroceni, lângă Opera Center. Locul este deja celebru printre colecţionarii de porţelanuri şi nu numai. Ana Wagner este numele artistei care, alături de sora ei, Irina, a avut ideea dezvoltării acestui atelier de decorare a porţelanului. Spune că, după studiile la Arte, la secţia de grafică, s-a documentat în Franţa, a “furat” meserie de la maeştrii care lucrează în manufacturile din Hexagon. Şi cine alţii decât francezii (dintre europeni) se mai pot lăuda cu o experienţă similară în materie de porţelanuri?

-c_19_5_1_63Astăzi, la showroomul Anei Wagner găseşti obiecte funcţionale minuţios decorate sau poţi face comenzi personalizate de cadouri pentru cei dragi. Gentlemenii pot alege de aici minunate bijuterii pentru femeia iubită, cu atât mai speciale cu cât ele sunt realizate tot din porţelan pictat şi ornamentate cu pietre semipreţioase şi metale nobile. De altfel, bijuteriile din porţelan au devenit în opinia noastră adevărata semnătură a casei. Pentru că fiecare dintre ele nu este doar un simplu accesoriu, ci realmente… o poveste.inele-`duo`-din-portelan-pictat-manual-montat-in-argint-—-cu-ametist,-morganite,-ctyanite-c_19_5_1_97portelan-pictat-c_11_5_1_641527081_730503543663777_4046249151154872376_n

Citeste tot articolul...

IDEAS, SHOPPING, STYLE

Despre alegeri şi stil cu Ovidiu Buta

Ovidiu-Buta-2

Când nu publică în GQ, scrie cărţi despre modă, iar când nu scrie cărţi, face editoriale de fashion. Trăieşte între două avioane, lucrează de pe telefon şi încearcă să descopere unde locuieşte cu adevărat.

Ovidiu Buta a studiat comunicarea audio-vizuală în cadrul Academiei de Teatru şi Film, precum şi design la Universitatea Româno-Americană. Deţinător a două premii de excelenţă în presa de modă, Ovidiu este Director de Modă la GQ România, Senior Fashion Editor la revista de specialitate Dialog Textil, prezintă la Antena 2 „Poliţia modei“ şi semnează articole în revistele ELLE, Exces şi Cosmopolitan şi a realizat proiecte de modă sau teatru la Londra, New York, Chicago, Paris, Milano, Hanovra, Budapesta etc. Printre picături, Ovidiu Buta ne-a vorbit telegrafic despre modă, simţ al stilului vestimentar dar şi „cei 7 ani de acasă“.

Reporter: Unii spun că te naşti cu un simţ al stilului, alţii cred că el se poate deprinde şi cultiva. Tu ce părere ai?

Ovidiu Buta: Cu stilul te naşti. Dacă nu ai acest noroc măcar ar trebui învăţat să fie mimat corect. Chiar dacă nu întotdeauna vrem să recunoaştem, mulţi dintre noi ne consumăm timpul discutând despre cine şi ce a mai purtat. Şi nu este nimic greşit aici! Trebuie să înţelegem, o dată pentru totdeauna, că vedeta este exemplul vestimentar urmat sau copiat de majoritatea celor interesaţi de modă. Astăzi vedeta este la modă. Iar moda ei, înainte să devină o…modă, trebuie totuşi analizată. Altfel riscăm să arătăm ca o ţară de dansatoare din buric.

Reporter: Cum arată o plimbare prin centrul Bucureştiului în materie de stil vestimentar? Există acest stil?

Ovidiu Buta: Da, există un stil al străzii care arată la fel ca şi Bucureştiul: puţin haotic, dar mereu surprinzător.

Reporter: Cât de mult crezi că ne influenţează în alegerile vestimentare pe care le facem, educaţia pe care o primim în familie, cei aşa-numiţi „şapte ani de acasă“?

Ovidiu Buta: Mult. Sunt ticurile de care scăpăm cel mai greu, atunci când este cazul.

Reporter: Sunt mulţi care spun că te poţi îmbrăca foarte frumos cu bani puţini. Crezi că este adevărat?

Ovidiu Buta: Perfect adevărat. Importantă nu este moda, ci stilul. Iar acesta nu are de a face cu sume exorbitante aruncate pe haine, ci cu nişte alegeri corecte şi deştepte, care să ne reflecte personalitatea.

ovidiu.buta@m.ro
http://www.ovidiubuta.ro/
https://www.facebook.com/Ovidiu.Buta.page
ovidiu.buta@fashionandbeauty.ro

 

Citeste tot articolul...