SHOPPING

S-a deschis monobrandul Pretty Ballerinas la Băneasa Shopping City

Pretty-ballerinaz-adrese1

Colecţiile Pretty Ballerinas sunt de-acum disponibile în magazinul monobrand din Băneasa Shopping City, recent deschis. Veţi găsi o selecţie foarte inspirată din colecţiile de sezon ale mărcii spaniole, cunoscută drept una dintre favoritele unor vedete precum Angelina Jolie, Lindsay Lohan, Lily Allen, Katherine Heigl, Sarah Jessica Parker şi Elle MacPherson. Trebuie spus că, în ultimele sezoane, Pretty Ballerinas şi-a extins oferta, pentru acest sezon noi recomadându-vă aşa-numitele ankle boots, foarte cochete şi în tendinţe.

Citeste tot articolul...

SHOPPING

Dolce & Gabbana: cea mai frumoasă vitrină bucureşteană de Sărbători

Dolce & Gabbana, Bucuresti

Cei care călătoresc în perioada Sărbătorilor de iarnă ştiu că vitrinele boutique-urilor şi multibrandurilor din marile oraşe ale lumii oferă în această perioadă cel mai frumos spectacol. Moda aceasta a ajuns şi în România, magazinele care se respectă colaborând cu designeri pentru înveşmântarea festivă a vitrinelor. Monobrandul Dolce & Gabbana de pe The Grand Avenue, de la hotelul bucureştean J.W. Marriott, ne-a atras în mod deosebit atenţia pentru fastul şi explozia coloristică pe care le oferă. Vitrina magazinului pare mai degrabă o celebrare a primăverii, perfect în ton cu colecţia de sezon a celebrei case italiene, care a impus pentru iarna 2014-2015 tendinţele florale, creând, astfel, o atmosferă ce pare desprinsă din basmele copilăriei.

Citeste tot articolul...

SHOPPING

Ro.Land: mărci româneşti în galeria de shopping de la J.W.Marriott Bucureşti

Magazinul Ro.Land

La hotelul J.W. Marriott, pe The Grand Avenue, s-a deschis Ro.Land, cel mai nou magazin de lux dedicat integral brandurilor româneşti. De la bijuterii de autor, din materiale inedite şi pietre preţioase, cămăşi ce scot din tipar orice ţinută de business, pantofi şi genţi unicat, atât pentru ea, cât şi pentru el, până la piese de mobilier, cosmetice din ingrediente naturale, păpuşi şi haine de copii, dar şi opere de artă şi vinuri româneşti de colecţie, Ro.Land a selectat riguros şi pasionat produse reprezentative pentru scena designului românesc contemporan.

Citeste tot articolul...

JEWELRY, SHOPPING

Cum cumperi o bijuterie de lux în 6 paşi

980Lot-19-Cartier-Panther-Bracelet-A

Vrei să marchezi un eveniment special printr-o bijuterie sau pur şi simplu să faci un cadou memorabil cuiva la care ţii foarte mult. Sau vrei să-ţi faci ţie însăţi un cadou. Să recunoaştem, nu ai făcut asta prea des, şi poate că giuvaiergeria nu este un domeniu în care să te simţi tocmai în largul tău. Deşi nu este un lucru uşor, ca pentru orice, şi pentru achiziţionarea de bijuterii există reguli.

Îţi spun încă de la început: în acest articol vorbim doar despre bijuteriile de valoare.

Stabileşte-ţi bugetul. Asta este treaba cea mai simplă (dar cea mai frustrantă) pentru că, din nefericire, cu toţii lucrăm cu un plafon maxim pe care nu-l putem depăşi. Tocmai de aceea trebuie ca alegerea să fie una foarte atent cântărită, iar cumpărarea unei bijuterii trebuie privită ca o investiţie chiar şi atunci când piesa nu este pentru tine însăţi. Aş putea să spun şi “însuţi”, întrucât printre colecţionarii de bijuterii de lux există şi femei, şi bărbaţi, dar aceştia toţi deja “joacă” în liga mare, a acelora care dispun de sume importante pe care le investesc în această pasiune şi care cumpără în principiu unicate, ediţii ultralimitate, bijuterii personalizate, piese licitate. Şi care deja ştiu totul despre achiziţia de bijuterii.

Când îţi stabileşti bugetul, ia în calcul că o bijuterie adevărată, care foloseşte materiale nobile, are un design decent şi o lucrătură atent executată, însemnă un prag minim de 1500 de euro. Dacă vrei să fie decorată cu pietre preţioase, evident acest prag minim va fi mai ridicat.

Alege o marcă recunoscută. Subliniez: recunoscută pentru bijuterii. Spun asta pentru că în magazinele de profil vei găsi uneori reprezentate şi branduri cunoscute pentru creaţiilor lor în domeniul modei şi care, în timp, s-au extins şi pe segmentul de bijuterii. De altfel, genul acesta de piese sunt grupate sub numele generic de fashion jewelry şi au aceeaşi valoare ca accesorii fashion în general: sezonul acesta sunt foarte apreciate, dar în următorul probabil că vor ieşi din tendinţe. Cel mai adesea aceste bijuterii nu sunt realizate din materiale nobile sau cel mult sunt placate cu aur sau argint. Foarte puţine branduri de modă au linii de bijuterii adevărate pe lângă cele din gama fashion. Între aceste branduri care realizează şi bijuterii high-end se numără Chanel, Dior şi Louis Vuitton.

Mergi la sigur: orientează-te, în principiu, spre bijutierii italieni, francezi, elveţieni sau germani. Alege branduri mari, ştiute de oricine: Cartier, Bvlgari, Chaumet, Boucheron, Crivelli, Piaget, Chopard, Fabergé, Tiffany etc. Nu, nu este adevărat că “plăteşti doar marca”, expresie spusă cu un oarecare dispreţ de cei care caută mereu varianta ieftină de a se achita de un cadou făcut “din dragoste”. Plăteşti garanţia pe care ţi-o oferă marca: materiale de calitate, design original, monturi stabile, servicii post-vânzare. Desigur, nu te sfătuiesc să alegi o bijuterie care îşi exhibă logoul, însă una a cărei marcă este reperabilă datorită specificului recognoscibil îţi dă un anumit statut. Cele trei diamante care se mişcă indică faptul că pandantivul de la gâtul tău este un Chopard Happy Diamonds. Bijuteria-trandafir pe care o admiri poate fi Piaget. Pantera cu ochi de smarald este sigur Cartier. Montblanc sau Louis Vuitton se recunosc după diamantele cu tăieturile patentate de aceste mărci. Aurul în mai multe nuanţe şi petalele ornate cu diamante sunt semnătura bijutierei Annamaria Cammilli. Iar enumerarea poate continua.

Alege o piesă clasică. Aşa ai certitudinea că nu se va demoda, plus că liniile inovative de design sunt pentru cei care realmente cunosc acest domeniu. Cu cât mai ciudată este o bijuterie, cu atât mai mari sunt şansele ca valoarea ei să scadă (rapid) de-a lungul timpului. În privinţa pietrelor, rămâi la cele preţioase, oricât de seducătoare îţi vor părea culorile şi tăieturile unor ametiste, turmaline sau topaze. Încă un lucru: încearcă să cumperi o bijuterie 100% manufacturată. Îţi reamintesc: priveşte bijuteria ca pe o investiţie a cărei valoare nu trebuie să scadă în timp.

Alege doar dealeri autorizaţi. Mulţi, în căutarea chilipirului perfect, ignoră acest lucru şi se orientează spre aşa-numită piaţă gri: importatori “la sacoşă”, site-uri în cazul cărora autenticitatea/provenienţa bijuteriilor este greu verificabilă, furnizori de piese second-hand (mai ales în cazul ceasurilor-bijuterie) etc. Cumperi din astfel de locuri şi nu ţi se va oferi niciun fel de garanţie şi nici asistenţă de tip “service” în cazul în care se întâmplă vreun accident cu respectivul produs. Ai văzut că nici nu i-am menţionat vânzătorii de falsuri: nu poţi lua în calcul să faci vreun astfel de cadou!

Însă discuţia asupra falsurilor este puţin mai amplă – imitarea anumitor modele de bijuterii poate fi destul de bine făcută, iar aici nu mă refer deloc la aşa-numitele “chinezării” pe care le poţi sesiza ca atare de la o poştă chiar şi ca necunscător, ci la mărcile de serie B, să le spunem aşa, care preiau modelele marilor case de bijuterii. Ştiţi brăţările de tip budist, compuse din sfere înşirate pe un fir textil, pe care mai toată lumea le poartă azi – bărbaţi şi femei deopotrivă. Ei, bine, ideea de a le transforma în bijuterie de lux a aparţinut unui brand danez, Shamballa, care produce astfel de brăţări în ediţii limitate, ele fiind realizate întotdeauna din materiale nobile (aur, platină, pietre preţioase şi, uneori, din combinaţii senzaţionale de abanos, diamante şi aur). Piesele au devenit foarte cunoscute în momentul în care celebrităţile au început să le poarte , iar în secunda doi au apărut ca ciupercile după ploaie o groază de alte branduri care le imită. Unele dintre furnizează doar falsuri, în vreme ce altele propun imitaţii făcute integral din materiale scumpe (sau măcar placate cu aur), însă grosolan realizate. E drept, în cazul brăţărilor budiste, discuţia este puţin mai complicată: preţurile practicate de Shamballa (reflectare fidelă a valorii bijuteriilor şi a capacităţii mărcii de a le personaliza în funcţie de cerinţele fiecărui client) sunt prohibitive – vorbim despre zeci de mii de euro per piesă.

Revenind: în România magazinele cu cea mai mare tradiţie în materie de bijuterii şi în care poţi avea deplină încredere sunt Kultho, Helvetansa, Cellini, Galt – Orologerie Elveţiană, Micri Gold.

Informează-te asupra piesei pe care o vei cumpăra! Te-ai oprit asupra unei bijuterii ce poartă o marcă recunoscută, însă, mai departe, ar trebui să afli din ce colecţie este, anul manufacturării, calitatea pietrelor (la diamante există un sistem de clasificare a clarităţii lor, valoarea lor fiind evaluată în funcţie de acesta, pe lângă carataj, culoare şi tăietură). Îţi reamintesc: pietrele preţioase sunt doar diamantul, safirul, rubinul şi smaraldul. Şi perla, care nu este propriu-zis o piatră şi pe care nu ţi-o recomand spre a o face cadou: mulţi ţin cont de superstiţia cum că perlele primite în dar aduc ghinion. Aşadar, perlele se cumpără de cea care vrea să le poarte. Iarăşi, foarte important: cu cât seria din care face parte bijuteria ta este mai mică, cu atât mai bine. Cu alte cuvinte, dacă ai posibilitatea, cumpără o bijuterie în ediţie limitată.

Cere discount! De la 2000 de euro în sus este în regulă să ceri un discount. Cu cât valoarea bijuteriei este mai mare, cu atât probabilitatea de a-l primi şi a fi consistent creşte şi ea. Fiecare dealer practică propria politică de discounturi, aşa încât cel mai bine este să întrebi la faţa locului.

Şi, la final, spune-ne şi nouă ce bijuterie ai ales.

Citeste tot articolul...

IDEAS, SHOPPING, STYLE

Despre alegeri şi stil cu Ovidiu Buta

Ovidiu-Buta-2

Când nu publică în GQ, scrie cărţi despre modă, iar când nu scrie cărţi, face editoriale de fashion. Trăieşte între două avioane, lucrează de pe telefon şi încearcă să descopere unde locuieşte cu adevărat.

Ovidiu Buta a studiat comunicarea audio-vizuală în cadrul Academiei de Teatru şi Film, precum şi design la Universitatea Româno-Americană. Deţinător a două premii de excelenţă în presa de modă, Ovidiu este Director de Modă la GQ România, Senior Fashion Editor la revista de specialitate Dialog Textil, prezintă la Antena 2 „Poliţia modei“ şi semnează articole în revistele ELLE, Exces şi Cosmopolitan şi a realizat proiecte de modă sau teatru la Londra, New York, Chicago, Paris, Milano, Hanovra, Budapesta etc. Printre picături, Ovidiu Buta ne-a vorbit telegrafic despre modă, simţ al stilului vestimentar dar şi „cei 7 ani de acasă“.

Reporter: Unii spun că te naşti cu un simţ al stilului, alţii cred că el se poate deprinde şi cultiva. Tu ce părere ai?

Ovidiu Buta: Cu stilul te naşti. Dacă nu ai acest noroc măcar ar trebui învăţat să fie mimat corect. Chiar dacă nu întotdeauna vrem să recunoaştem, mulţi dintre noi ne consumăm timpul discutând despre cine şi ce a mai purtat. Şi nu este nimic greşit aici! Trebuie să înţelegem, o dată pentru totdeauna, că vedeta este exemplul vestimentar urmat sau copiat de majoritatea celor interesaţi de modă. Astăzi vedeta este la modă. Iar moda ei, înainte să devină o…modă, trebuie totuşi analizată. Altfel riscăm să arătăm ca o ţară de dansatoare din buric.

Reporter: Cum arată o plimbare prin centrul Bucureştiului în materie de stil vestimentar? Există acest stil?

Ovidiu Buta: Da, există un stil al străzii care arată la fel ca şi Bucureştiul: puţin haotic, dar mereu surprinzător.

Reporter: Cât de mult crezi că ne influenţează în alegerile vestimentare pe care le facem, educaţia pe care o primim în familie, cei aşa-numiţi „şapte ani de acasă“?

Ovidiu Buta: Mult. Sunt ticurile de care scăpăm cel mai greu, atunci când este cazul.

Reporter: Sunt mulţi care spun că te poţi îmbrăca foarte frumos cu bani puţini. Crezi că este adevărat?

Ovidiu Buta: Perfect adevărat. Importantă nu este moda, ci stilul. Iar acesta nu are de a face cu sume exorbitante aruncate pe haine, ci cu nişte alegeri corecte şi deştepte, care să ne reflecte personalitatea.

ovidiu.buta@m.ro
http://www.ovidiubuta.ro/
https://www.facebook.com/Ovidiu.Buta.page
ovidiu.buta@fashionandbeauty.ro

 

Citeste tot articolul...

SHOPPING, STYLE

Întruchiparea unui zeu

Versace-Eros

„Am conceput noul meu parfum, Eros, pentru bărbatul eroic și pasionat, precum un zeu grec. Eros este un parfum ce transmite și accentuează puterea și senzualitatea“, spune Donatella Versace despre cel mai nou parfum al casei.

VE12_Edt 100ml_740010_2

Noul parfum Versace, Eros (apă de toaletă 50 ml, 276 lei), interpretează masculinitatea sublimă cu ajutorul unei aure luminoase cu o prospețime intensă oferită de mixul de frunze de mentă, coajă de lămâie italiană și mere grecești. Senzualitatea captivantă este oferită de notele orientale, intrigante și învăluitoare de boabe de tonka, ambră, flori de mușcate și vanilie, iar virilitatea aproape indecentă, tipică Versace, este simbolizată de esențele lemnoase de cedru, vetiver și mușchi de stejar.
Parfumul poate fi achiziționat din parfumeriile Sephora și Douglas.

Citeste tot articolul...

JEWELRY, SHOPPING, STYLE

Emoţiile creează bijuteriile FREYWILLE

FREYWILLE-Romania-004

FREYWILLE Romania 001FREYWILLE creează bijuterii artistice cu email preţios şi accesorii de lux.

Atelierul de creaţie şi manufactură, situat în Viena, în aceeaşi locaţie în care compania a fost înfiinţată în 1951, este locul în care o echipă unită de artişti, bijutieri, designeri şi experţi în emailare creează piese nemuritoare de artă decorativă.

Bijuteriile FREYWILLE sunt inspirate de trăiri frumoase și emoţii pe care cei ce poartă aceste piese vor dori să le trăiască în fiecare zi.

Valori abstracte precum Endless Love, Joy, Paradise şi Passion, au inspirat transformarea acestor concepte în piese de artă ce pot fi purtate prin colecţia Ode to Joy of Life, o odă adusă bucuriei de a trăi.

Pentru realizarea fiecarei piese sunt necesare între 80 şi 100 de etape diferite, majoritatea dintre ele efectuate manual.

FREYWILLE Romania 002Crearea decorului din email începe întotdeauna cu aplicarea motivelor din aur de 24k, urmată de pulberile colorate din email. După fiecare aplicare, piesa este introdusă în cuptor pentru a căpăta consistenţa finală. Ultima etapă în crearea bijuteriei este fixarea monturilor din aur masiv de 18k sau placate cu aur, ori rodiu şi paladiu.

Preţurile bijuteriilor Classic Edition pornesc de la 1.200 lei şi pot ajunge până la 4.500 lei, în timp ce piesele din colecţia 18k Gold & Diamonds pot depăşi 100.000 lei, în funcţie de colecţie şi numărul de briliante folosit.

FREYWILLE Romania 003Designul artistic este cel care scoate în evidenţă bijuteriile FREYWILLE.

Ingeniozitatea artistică şi spiritul creator reprezintă centrul în jurul căruia se conturează FREYWILLE, acel centru care, în esenţă, este o expresie a bucuriei de a trăi.

Cu peste 100 de Boutique-uri proprii deschise în 35 de ţări, pe cinci continente, în locaţii precum New York, Londra, Paris, Sydney, Moscova, Beijing sau Hong Kong, FREYWILLE este un jucător global important pe piaţa bijuteriilor de lux.

FREYWILLE Romania 005Dr. Friedrich Wille – preşedinte
Contact:
FREYWILLE Boutique
Calea Victoriei 118
Tel. 031 620 13 54
Program: Luni-Vineri: 10.00 – 20.00; Sâmbătă: 10.00 – 18.00
bucharest@freywille.com

FREYWILLE Romania 006Băneasa Shopping City
Şoseaua Bucureşti-Ploieşti 42D
Tel. 031 432 69 44
Program: Luni-Duminică: 10.00 – 22.00
bucharest.baneasa@freywille.com

Facebook: FREYWILLE.Romania

 

FREYWILLE Romania 007

Citeste tot articolul...

SHOPPING, STYLE

Colecția Coca Zaboloteanu primăvară-vară sau Alice în țara pantofilor

Coca-Zaboloteanu

Coca Zaboloteanu001Colecția primăvară-vară a Cocăi Zaboloteanu ne introduce într-o lume a reveriei, a mirajului și a fantasticului. Mizând pe culoare și pe comoditate, pantofii creatoarei sunt originali și atractivi. Concepuți pentru femeia feminină, jucăușă, amuzantă, ce-și dorește să iasă din tipare, să-și etaleze personalitatea complexă, încălțămintea Cocăi Zaboloteanu te integrează într-o lume de basm.

Pentru această colecție designerul a folosit culori precum: bej, roșu, galben, negru, bleu, albastru, tonuri de roz îmbinate meticulos spre a concepe o rețetă unică pentru fiecare femeie ce alege să-i poarte creațiile.

Coca Zaboloteanu002Feminitatea este întărită de curelușele subțiri şi motivele florale. Formele geometrice sunt de asemenea prezente.

Dacă ai nevoie de niște pantofi simpli, într-o culoare neutră îi poți regăsi în acestă colecție. Dacă ești o fire îndrăzneață, care nu se teme să poarte culori puternice, poți să te bucuri de pantofii cu personalitate a creatoarei. Pentru persoanele romantice există de asemenea multiple posibilități în tonuri de bej sau roz pal.

Coca Zaboloteanu003Aplicațiile metalice au fost realizate de către designerul Maria Filipescu special pentru colecția primăvară-vară Coca Zaboloteanu.

http://www.welovecouture.ro

Telefon: 021.315.53.94, între 10:00 şi 18:00, de luni până vineri.

 

 

 

 

Citeste tot articolul...

SHOPPING, STYLE

Callessentially, primul club privat de concierge din România

Callessentially-Club-de-Concierge-conciergelux

Callessentially Club de Concierge - siglaVă imaginați cum ar fi să aveți la dispoziție pe cineva care să vă îndeplinească toate solicitările, indiferent de cât de extrordinare sau de grele ar putea părea? Cineva care să vă facă viața mai ușoară, mai frumoasă și fără prea multe bătăi de cap?

Ei bine toate acestea le puteți obține dacă apelați la serviciile unui club de concierge.

Un astfel de club pe care dorim să vi-l prezentăm este Callessentially, primul club privat de concierge din România, care oferă servicii de asistență personală la nivel național și chiar internațional încă din luna mai a anului 2008.

Callessentially Club de Concierge - conciergeCei care apelează la serviciile Callessentially sunt în general persoane ocupate, pretențioase, ce își doresc servicii de calitate, indiferent de domeniu, și care au prea puțin timp liber. Pentru astfel de persoane timpul este un produs de lux, iar gestionarea lui reprezintă o acțiune extrem de riguroasă. Astfel, pentru a evita irosirea timpului liber pe telefoane, verificări și chiar supravegherea calității serviciilor furnizate, ei apelează la un club privat de concierge. De la a rezerva avioane private până la a livra flori, de la a procura bilete pentru concertele dorite până la a găsi un instalator în momente critice, astfel de servicii vă stau la dispoziție doar la un telefon distanță, la orice oră.

Callessentially Club de Concierge - clubconciergeNu contează unde vă aflați în lume, 24 de ore pe zi, 365 de zile pe an, consultanții Callessentially sunt la dispoziția celor care apelează la astfel de servicii. Pentru a intra în contact cu un consultant al clubului exclusivist, tot ce trebuie să faceți este să apelați numărul scurt de telefon cu tarif normal, 021/9266. La solicitarea oricărui serviciu, beneficiați de asistență privilegiată prin reduceri și tratamente preferențiale în rezolvarea cerințelor.

Probabil acum vă întrebați cât costă un astfel de serviciu exclusivist. Aflați că, fiecare membru Callessentially are un card, respectiv un abonament pe un an la anumite servicii, iar preţul e cuprins între 300 de euro şi 1.500 de euro, fără TVA. În funcţie de opţiunile alese, clienţii se pot bucura de gratuităţi, cum ar fi transport cu limuzina, diferite mici servicii (achitarea facturilor, cumpărături) sau cazare la hoteluri de lux din România.

Callessentially Black este unul dintre cele mai cerute și așteptate carduri ale companiei, conform spuselor reprezentanților Callessentially, și totodată cel mai exclusivist card. Realizat în urma multiplelor solicitări venite din partea membrilor clubului exclusivist, cardul Black prețuiește timpul, deoarece acesta este cel mai de preț lux pe care îl avem. Contravaloarea pachetului Black este de 1.500 €, fara TVA/an.

Alte pachete pe care clubul privat de concierge le oferă sunt pachetul Silver, pachetul Platinum și pachetul Gold. O noutate în serviciile Callessentially o reprezintă Cardul Corporate, cu ajutorul căruia cinci persoane din compania dumneavoastră pot beneficia de servicii exclusiviste.

Callessentially Club de Concierge - luxÎn concluzie, o firmă de concierge este specializată în a vă face pe plac, cât ați bate din palme.

Date de contact:
Telefon / Fax: +40 21 317.58.71
Mobil: +40 731 137.754
Internațional: +40 21 317.58.71
Telefon pentru membri: (021) 9266
Facebook: https://www.facebook.com/callessentiallyconcierge
Email: office@callessentially.com, info@callessentially.com
Website: www.callessentially.com

 

Citeste tot articolul...

BEAUTY, SHOPPING, STYLE

Marionnaud: Paris via București

Marionnaud-1

Marionnaud-2Povestea Marionnaud începe cu un cadou. În 1984, Marcel Frydman decidă să își impresioneze soția cumpărându-i o parfumerie în Montreuil, o suburbie a Parisului. De atunci, povestea a continuat să crească – în 1985, cuplul a achiziționat și o a doua parfumerie, în Paris. Din Franța drumurile au dus către Elveția, Austria, Italia, Spania și din 2009 în România.

În țara noastră magazinele Marionnaud se află în nu mai puțin de 11 orașe – București, Bacău, Brașov, Cluj, Craiova, Iași, Pitești, Ploiești, Suceava, Târgu Mureș, Timișoara.

Alege-ți preferatul și spor la cumpărături! Nu uita să îți achiziționezi cardul de fidelitate. Acumulezi puncte, iar când ai suficiente, te poți răsfăța cu un mic cadou. Cometicele nu sunt niciodată suficiene, nu-i așa?

Site: www.marionnaud.ro
Facebook: https://www.facebook.com/MarionnaudRomania

 

Citeste tot articolul...